Behandlingsformer

Her i klinikken arbejdes der primært med japansk akupunktur.

 Kroppen arbejdes på plads, ét punkt ad gangen ud fra den diagnose jeg har stillet ved at lytte til din historie om symptomer, mærke på spændinger på din mave (bugvæggen), samt føle på pulsen på dine håndled.

Når krop og sind kommer i balance, er der de bedste muligheder for, at du kan begynde at komme af med dine symptomer; blive stærkere, sundere og føle dig bedre tilpas.

Japansk akupunktur udføres med blide og effektive teknikker, som er udviklet gennem århundreder i Japan, hvor akupunkturen traditionelt blev udført af blinde og svagtseende.

Jeg bruger enten mine fingre til at arbejde med punkter på kroppen, eller pindeformede redskaber kaldet teishin. Når jeg bruger nåle i behandlingen, er det helt tynde nåle, som sættes helt yderligt i huden, og nålestikket mærkes derfor ikke.

Behandlingen kombineres med teknikker, hvor spændinger løsnes, og kroppen sættes på plads med blide strøg og pres på specifikke punkter på ben, arme, ryg og nakke.

Til spædbørn og mindre børn samt mennesker med nåleskræk, bruges kun fingre og teishin.

Der findes flere grene indenfor den japanske akupunktur. Jeg praktiserer en variation med base i den japanske mester Ikeda Masakazu’s viden og praksis. Jeg har gennem flere år fulgt et forløb i klinik hos japansk akupunktør Thomas Bøgedal Sørensen i Odense. Thomas har gennem mange år haft jævnlige praktikforløb i Japan hos Ikeda Masakazu sensei, og således fået lov at lære fra én af de allerbedste indenfor faget.

Andre teknikker og kompetencer

Når jeg vurderer det relevant, behandler jeg med elementer fra den klassiske kinesiske akupunktur (TCM), som er det, de fleste danskere forstår ved akupunkturbehandling. Det er i dette felt, jeg har min basisuddannelse, og den viden indgår selvfølgelig stadig i min videns- og erfaringsrygsæk.

Desuden bruger jeg af og til NADA-øreakupunktur, samt elementer fra fransk øreakupunktur i min behandling.

Derudover har jeg naturligvis 30 års erfaring som sygeplejerske med mig, når jeg behandler i klinikken.

Dette giver mig mulighed for at gå mere i dybden, når jeg skal hjælpe dig med de helbredsmæssige udfordringer og problemstillinger.

Behandling af børn

Når spædbørn og mindre børn behandles, bruger jeg altid kun japansk akupunktur med elementer fra børnebehandlingen Shonishin, som den praktiseres af Stephen Birch. Jeg bruger ikke nåle, men primært hænder og teishin til børn. Når jeg behandler børn, tager selve behandlingen ganske kort tid; ca. 10 min.

Der er dog sat god tid af, så børnene og I som forældre mærker roen. Alt efter barnets alder, har behandlingen har elementer af leg, så det føles godt og trygt at være på briksen. Det er også muligt, at barnet sidder hos mor eller far mens der behandles.

Hvad kan behandles

Mange års forskning og praksis har vist, at akupunktur effektivt kan hjælpe mod mange forskellige sygdomme og symptomer.